VUC Bliv Klog

VUC har udviklet et nyt didaktisk værktøj

VUC Roskilde, Køge og Greve har med Lund&Bendsens hjælp taget et modigt og innovativt skridt indenfor læring og didaktik. Ved hjælp af en ny interaktive Android app (VUC Bliv Klog) vil de aktivere eleverne langt mere gennem egne naturvidenskabelige eksperimenter, som kan laves udenfor klasserummet, og derved gøre dem mere investerede og engagerede i deres egen læring.

I en tid hvor digitaliseringen raser og vi i højt fart bevæger os væk fra bøger, bliver det spændende at se om VUC allerede her har fundet en del af nøglen til, eller inspirationen til, fremtidens foretrukne undervisningsform.

Se institutionens egen præsentationsvideo og læs deres tanker om motivation og didaktik her

Gå på opdagelse på egen hånd

VUC Blik Klog giver eleven mulighed for at aflevere elektroniske noter, herunder memoer, billeder og video direkte til læreren via den gratis Android app på deres smartphone eller tablet. App'en kræver dog at brugerne har et UNI*Login. Det bliver samtidigt nemmere og mere overskueligt for læreren at rette opgaver og afleveringer. App'en giver eleverne mulighed for at gå ud på opdagelse på egen hånd og med den i hånden, kan de undervejs få hjælp og forslag til forskellige forsøg og problemstillinger de kan kaste sig over og løse. Til lærerne har Lund&Bendsen desuden udviklet en webportal, som kan bruges til at designe emner (læringsforløb), herunder dele disse med hinanden. Adgang til Webportalen kræver dog betaling af et beskedent abonnement til dækning af datatrafik og lagringsplads. 

Det bliver spændende at se, om gymnasierne og folkeskolerne, følger trop og begynder at se på, hvordan man kan skabe et mere dynamisk og interaktivt læringsmiljø for eleverne i fremtiden.

Lær at udvikle din egen Android app

Hvis du gerne vil blive klogere på hvordan du kan udvikle din egen Android app, så har Jakob Nordfalk lavet 18 korte videoer i forbindelse med udviklingen af VUC Bliv Klog, hvor Jakob gennemgår hvordan app'en er bygget op helt fra bunden, samt retningslinjerne for at skrive god kode i Android. Se meget mere om Android app udviklingen her. 

Du kan også finde en andre artikler og nyheder om Android her

Har din organisation brug for hjælp med forretningskritiske IT projekter?

Vi har metode og ekspertise til alle faser, fra indledende behovsafdækning og kravsspecifikation, over udvikling og implementering, til oplæring af jeres egne udviklere på projektet. Læs mere om hvordan vi kan hjælpe jer. Du kan også kontakte os direkte her.

About the Author -

Jakob Reenberg