Ungdommens Røde Kors

Ungdommens Røde Kors (URK) holdt i sidste uge sin årlige Vinterferielejr, bl.a. med støtte fra Lund&Bendsen. 20 børn fra hele landet havde en herlig tur til Trysil og fik tiltrængte succesoplevelser med skiløb, nye venner, overnatning i snehule og meget mere. Børnene er mellem 8 og 14 år gamle og fælles for dem er at de trænger til et pusterum i hverdagen og gode ferieoplevelser sammen med andre børn. 

En vigtig del af Vinterferielejren er, at børnene lærer at mestre skiløb. Ingen af børnene har stået på ski før, så undervisningen starter på den mindste børnebakke - som på det tidspunkt er skræmmende nok. I slutningen af ugen bliver der kørt pister på alle niveauer og lavet seje tricks i funparken og skoven. En 13-årig flygtningepige fra Syrien fik kørt en sort piste om fredagen - en bedrift som hun nok selv var den, der var mest overrasket over, da hendes udgangspunkt var 'Det kan jeg ikke finde ud af'. Jo, du kan! Det var dejligt at se hvordan børnene kunne overvinde sig selv og fik kørt pister de ikke troede mulige. Roger på 10 år overvandt sin højdeskræk efter to ture med stoleliften. 8 børn prøvede at overnatte i snehule og vågnede op stolte, glade og en sej oplevelse rigere. De lokale snescooter-folk bidrog også til festen ved at køre alle 20 børn en lang tur på fjeldet i snescooter. 

- Jakob Bendsen, Lejrleder i Ungdommens Røde Kors og Partner i Lund&Bendsen 

Ungdommens Røde Kors

Som instruktør i både skiløb og IT er det forunderligt at se hvor forskelligt børnene lærer. Nogle børn hopper op på skiene og kører fint nærmest med det samme, mens andre må kæmpe med skiløbet i flere dage, før de så pludselig knækker koden og får det til at fungere. Det kræver en meget individuel tilgang at ramme lige netop den læringsstil der passer til det enkelte barn, og på den vis er det ikke så forskelligt fra at lære et nyt programmeringssprog eller teknologi. Vi går til det på forskellig vis, og den erfarne instruktørs opgave er at understøtte den enkeltes måde at lære på. 

- Jakob Bendsen, Lejrleder i Ungdommens Røde Kors og Partner i Lund&Bendsen 

Ungdommens Røde Kors

Ungdommes Røde Kors

Lidt fakta om Vinterferielejren. Projektet startede i 2006 og kørte nu for 12. gang. Det afholdes af en gruppe på ca. 17 frivillige og er en af URK's 20 ferielejre som hvert år giver ca. 1500 børn en tiltrængt ferieoplevelse. Det koster ca. 170.000 kr og lave turen og projektet finansieres via fonde og donationer fra private og virksomheder. Lund&Bendsen har støttet Ungdommens Røde Kors lejre siden starten i 2006 både økonomisk og ved at stille lagerplads til rådighed. Læs mere på www.vinterferielejr.dk.

Ungdommens Røde Kors
Ungdommens Røde Kors
Ungdommens Røde Kors
Ungdommens Røde Kors
Ungdommens Røde Kors

About the Author -

Jakob Bendsen