agile lab CrowdDen 25. juni blev der afholdt møde ved Agility Lab om scaling agile, hvor omkring 80 forventningsfulde deltagere var mødt op.

Oplægsholderne var:

Jakob Bech & Martin Andersen, Trustpilot

Martin Boel, Lund&Bendsen A/S

Don Reinertsen, Reinertsen & Associates

Jakob Bech & Martin Andersen fortalte om udviklingsmodellen i Trustpilot, hvor man har flere agile teams kørene. Man kører med no-estimates og no-surprises som guide line i teams, og man har de forretningsansvarlige som del af teams. Det bliver understøttet af en micro-service teknologi, hvor man har mulighed for at release flere gange dagligt, uden at risikere nedetid for den samlede løsning.
Martin Boel fra Lund&Bendsen fortalte om forskellige måder, hvorpå man kan organisere sine agile teams.

  • Scrum multi teams – en produkt-backlog
  • Scrum multi teams – flere produkt-baclogs.
  • Virtuelle teams
  • Hvordan tilføjes flere teams?

Desuden gennemgik vi hvordan et “Safe program increment” event kan organiseres, og erfaringerne med at få 8 agile teams til at have koordineret arbejdet.

scaling agileagile lab Martin, Don, Martin Andersenagile lab Don Reinertsen
Don Reinertsen sluttede mødet af med at kommentere på indlæggende, og betonede opfordringen til at arbejde med stabile teams og team vision for at få produktive teams. Alt i alt et meget fornøjeligt og informativt møde, med en god stemning.

Se også: Indlæg om scaled agile

Mangler du inspiration til at skalere agile metoder på tværs af teams?

Du kan læsere mere om Lund&Bendsens SAFe® kurser og -certificeringer på kursusportal.it:

SAFe® – Scaled Agile Framework – Introduction får du på 2 timer en introduktion til SAFe®. Kontakt os for at høre om næste afholdelse. 

About the Author -

Martin Boel