For syvende gang blev Software Architecture Open Space (SAOS) afholdt - dette år på Republikken i København. For dem der ikke ved hvad SAOS er, er det en 1-dags konference baseret på Open Space konceptet, der er udviklet af NASA og handler om at deltagerne selv definerer emnerne gennem brainstorms, som deltagerne skriver ned på post-its. Udvælgelsen af emnerne er en kombination af at først-til-mølle "pitche" sit emne og om tilslutningen til emnerne er høj nok til at danne et spor i en Open Space runde, hvor deltagerne diskuterer det pågældende emne. Martin Boel, Partner & CTO i Lund&Bendsen, forklarer ligeledes her, hvad SAOS går ud på:

SAOS 2017 keynote Thomas Kristmar

Keynote om Cypersikkerhed af Thomas Kristmar, Head of IS Incident Management i Nordea

Før deltagerne tog hul på Open Spaces, var der keynote oplæg af Thomas Kristmar, Head of IS Incident Management i Nordea og tidligere Head of Policy hos Center for Cybersikkerhed. Her gennemgik Thomas Kristmar trusselsbilledet og hvilke typer angreb og teknikker der anvendes. F.eks. er spear phishing emails nogle af de mest sofistikerede angreb i dag, hvor hackere sender avancerede phishing emails til alle medarbejdere i store organisationer, hvor hvis bare én ud af flere tusind medarbejdere klikker på linket i emailen, åbner det op for hackere. Cyberangreb er andre stater ernoget vi ser mere og mere af og det er også det Thomas Kristmar vurdere er den største trussel i den kommende år. Uffe Lykkebak fik en snak med Thomas Kristmar om situationen: 

SAOS emner - det sidste nye!

Eftersom at SAOS deltagerne definerer emnerne i Open Spaces, var det ligesom de forgangne år de hotteste emner inden for IT der blev diskuteret omkring bordene. Blandt andet blev den nye persondataforordning GDPR diskuteret, samt det at være serverless og hvordan det differentiere sig fra Microservices. 

SAOS 2017
SAOS 2017

Hvad har du lyst til at tale om?

Uffe Lykkebak fangede to SAOS deltagere, Jakob Frydensberg og Jeppe Cramon, for at høre hvad de havde lyst til at tale om på dette år SAOS 2017 før Open Spaces gik i gang:

SAOS deltagerne

I år deltog 34 engagerede deltagere i Software Architecture Open Space 2017 på Republikken i København. 

SAOS 2017 deltagerne

SAOS 2018 - Early bird billetter 1.600 kr.

Lund&Bendsen arrangere igen til næste år Software Architecture Open Space 2018, som bliver afholdt en 1. november 2018 på Republikken. Allerede nu kan du købe early bird billetter til 1.600 kr. ex.moms. Tilbudet gælder til og med den 31. december 2017. Derefter er billetprisen 2.400 kr. ex.moms. 

Summary
Event
Software Architecture Open Space 2018
Location
Republikken, Vesterbrogade 26,København V-1620
Starting on
01/11/2018
Ending on
01/11/2017
Description
For ottende år i træk samler vi en række skarpe softwarearkitekter og -udviklere fra en bred vifte af virksomheder og IT-projekter i Danmark til intens vidensdeling og idé-udvikling ved Software Architecture Open Space-konferencen 2018.
Offer Price
DKK 1600

About the Author -

Søren Low