Robotics seminar

Robotics konkurrencer

Forstil dig et konferencecenter større end Bella Center, hvor hal efter hal er fyldt med unge mennesker, som deltager i diverse robotkonkurrencer. Robotkonkurrencer er blevet en hel industri, som tiltrækker tusinder og atter tusinder. Vi har alle hørt, at robotterne kommer, og vi har alle hørt om de internationale robotkonkurrencer såsom DARPA eller RoboCup, som DTU afholder, men knap så mange kender de robotkonkurrencer, som afholdes af FIRST-organisationen eller af VEX-organisationen. FIRST-organisationen har 4 forskellige konkurrencer: (FLL Jr, FLL, FTC og FRC), som har hver deres målgruppe. Herhjemme har FLL (FIRST LEGO League) slået godt igennem. I 2014 var der 8.457 hold i Skandinavien, mens FRC (FIRST Robotics Competition) stadig er forholdsvis ukendt i Danmark. FIRST robot-konkurrencer er blevet så store, at finalerne afholdes i mega konferencecentre i Saint Louis og Houston. I Saint Louis afholdes det i den store dome, som har plads til 70.000 tilskuere. Over de næste år kommer amerikanerne, og de har allerede rettet deres fokus mod Europa. Her taler vi først og fremmest om FIRST- og VEX-organisationerne. Men kineserne og inderne kommer også med deres robotkonkurrencer: WRC og CRC fra Kina og WRO fra Indien. Ja, robotverdenen rykker sig med stormskridt for tiden, og jeg vil prøve at fortælle om mit arbejde med disse internationale konkurrencer, men også se fremad: hvad sker der i Indien og Kina? Hvad sker der i Holland, som nok har Europas bedste team?

Tilmelding til Robotics seminar

Seminaret afholdes d. 22. november 2017 kl. 10.00 - 18.00 hos Lund&Bendsen, Naverland 2, 2600 Glostrup. For at deltage i Robotics seminaret, skal du være medlem af BrainTrust netværket. Du kan læse mere om BrainTrust her. Du kan også tilmelde dig direkte her.

Om oplægsholderen:

Lars Ringe

Lars Ringe

Lars Ringe er Robotics Process Automation Developer og ejer af Robotlab. Lars har samarbejdet med Universal Robots og arbejdet meget med robotter i flere forskellige sammenhænge. Specialist i LEGO Mindstorms og dertil FIRST LEGO League, hvor Lars har haft et team i verdensfinalen i USA.

About the Author -

Søren Low