I sidste uge havde afdelingen IT Liv hos Topdanmark arrangeret en temadag for afdelings ca. 40 medarbejdere. I den forbindelse havde afdelingens Kompetenceleder, Marlene Fauerholdt Jensen, bedt Lund&Bendsen om at bistå med fagligt indhold. Det resulterede et program med oplæg om User Experience og Machine Learning, samt en workshop om Machine Learning i praksis.

Liv og død og brugervenlighed

Første oplæg var ’Liv og død og brugervenlighed’ med Frederik Bundgaard, ekspert i User Experience.

User Experience med Frederik Bundgaard

”Brugervenlighed er i dag en forudsætning for at være konkurrencedygtig. Det handler om kundetilfredshed - det er hele sammenhængskraften. Hvis en kundeservice ikke kan løse en kundes problemstilling, påvirker det virksomhedens brugervenlighed.” – Frederik Bundgaard.

Introduktion til Machine Learning

Andet oplæg var ’Introduktion til Machine Learning’ af Morten Mørup, ekspert i kognitive systemer.

Machine Learning med Morten Mørup

I andet oplæg, fortalte Morten Mørup om Machine Learning, hvordan teknologien basalt set fungere med træning af et neuralt netværk, samt hvor langt henne teknologien er. F.eks. anvendes AI i dag til at genkende nummerplader i London til at finde stjålne biler. Google Translate lærer kontinuerligt med Machine Learning og bliver ad den vej automatisk forbedret kontinuerligt. Detailsupermarkeder benytter associationsregler ved hjælp af Machine Learning til at finde sammenhænge i købsadfærd.

Hands on Machine Learning

Sidste indslag var en workshop - ’Hands on Machine Learning’ med Jesper Wermuth, CIO & Partner hos Lund&Bendsen.

Machine Learning med Jesper Wermuth

Jesper Wermuth stod for Machine Learning workshoppen, hvor deltagerne skulle arbejde i praksis, som handlede om at træne en robot/maskine til at genkende billeder af biler med Wolfram language, som er et højniveauprogrammeringssprog. Til sidst skulle det trænede neurale netværk finbindes med Internet of Things, med andre ord, en mobiletelefon, ved at lave en widget på telefonen, som gjorde at telefonen kunne genkende forsiden og bagsiden af biler.

Machine Learning billedgenkendelse

Flertallet af deltagerne havde ikke forventet, at de ville kunne træne et neuralt netværk til at genkende biler på så kort tid.

Vi fangede to af medarbejderne for at høre hvad de syntes om dagens indhold.

”Jeg synes det var spændende at høre om User Experience. Og jeg synes, der var nogen fra Topdanmark, der mente, at fordi Forsikring og Pension er komplekst, så kan man ikke gøre det nemt for brugeren. Det synes jeg måske, vi skulle arbejde lidt videre med. Jeg tænker, bare den telefon du har i hånden (iPhone) og hvor simpel den er at bruge. Det må kunne lade sig gøre! Hele det med Machine Learning, var det spændende at se et meget kompliceret emne blive gjort meget simpelt. Vi kunne gøre mange ting med Jespers (Wermuth) indlæg.

Jeg synes Jespers (Wermuth) indlæg var godt fordi det var hands on og sidst på eftermiddagen, men jeg synes også at User Experience var rigtig godt. Og så synes jeg faktisk også at ham Morten (Mørup) fra DTU – han formåede på en meget pædagogisk måde at få fortalt om Machine Learning på, så man faktisk forstod det lidt. Jeg tror ikke man kan gå hjem og gå i krig med det.”

- Jakob Frydensberg, IT-arkitekt, IT Liv Topdanmark

”For mig personligt var der meget god viden at hente i User Experience oplægget og så var Morten Mørup der fortalte om Machine Learning en dygtig kommunikator der var i stand til at omsætte kompliceret stof til noget forståeligt - og med stor begejstring.

Jeg lærte dels en del om Machine Learning og hvor langt man egentlig er kommet på det felt. Derudover fik jeg mange nye vinkler på UX - men den vigtigste læring for mig var nok at se på mine medarbejdere i løbet af dagen - her lærte jeg en del om hvor de er henne ift. de emner der blev præsenteret og det gav mig viden om hvor det kunne være godt at jeg satte ind med yderligere læring.”

- Marlene Fauerholdt Jensen, Kompetenceleder, IT Liv Topdanmark

Topdanmark

Har din IT afdeling brug for fagligt indhold til jeres næste temadag så kontakt Lund&Bendsen. Vi hjælper gerne med et skræddersyet indhold, der passer til jeres behov.

Hvis du gerne vil prøve kræfter med Machine Learning, kan du allerede nu tilmelde dig første åbne workshop d. 5. oktober 2017 i Glostrup.

Læs andre nyheder og artikler om Machine Learning.

About the Author -

Søren Low