Tak til alle der har deltaget på et Lund&Bendsen-kursus i 2014 - det er kursister som jer, der gør det til en fornøjelse at undervise!
Nu er Lund&Bendsens kursuskatalog for de åbne kurser for næste år ved at være klar - “ved at være” fordi vi løbende justerer udbuddet. Så har du en ide til et emne - eller et tidspunkt - for et kursus, så tag straks fat i os, så vil vi meget gerne udvide planen netop for dig eller dit firma!

Og vi har mange nyheder for 2015:

  • Vi har ajourført flere kurser indenfor eksempelvis Java 8 og Java EE 7. Teknisk viden skal være kurant, og Lund&Bendsen skal være der man går hen, hvis man vil være sikker på at undervisningen er ajourført. Vi opdaterer hele tiden vore kurser efterhånden, som der kommer nye features til, og vi sikrer at vore instruktører er helt med.
  • Helt nye kurser som f.eks. Java 8 Upgrade, NoSQL, NodeJS og AngularJS. Vi er også altid på udkig efter nye emner, der er oppe i tiden, og dygtige instruktører, der har konkrete erfaringer med dem. De nye kurser kan være uprøvede som kurser, men emnerne er bestemt ikke uprøvede for vore dygtige og erfarne instruktører.
  • Vi har oversat visse af vores kurser til engelsk, f.eks. Java EE 7 og Java 8 Upgrade.
    Vi er stolte af at have eget, dansk materiale til langt de fleste af vore kurser, og derfor at kunne tilbyde kurserne på dansk. Vi kan dog sagtens holde kurserne på engelsk, hvilket dog ofte også kræver at kursusmaterialet er på engelsk. Dette kan vi nu tilbyde på flere og flere af vore kurser. Spørg om mulighederne - hvis kurset ikke allerede er oversat, kan vi se på om det kan gøres i forbindelse med netop dit firmas kursus.

Java EE 7

Java EE 7 indeholder både nye features og forbedringer, der gør livet nemmere for udviklerne. Vi har derfor ajourført vores kursusmateriale og blandt andet udvidet vores Java EE materiale med nye afsnit om APIer til WebSocket, Batch og Concurrency Utilities. Vi har også valgt at oversætte dette kursus til engelsk, således at vi i dag både kan tilbyde det på dansk og engelsk afhængig af behov.

Java 8

Java 8 blev releaset i marts 2014, og vi er imponeret over hvor hurtigt vores kunder har taget den nye version til sig. Vi har allerede haft fornøjelsen af at afholde vores Java 8 kurser mange gange. Hvis du kun er interesseret i nyhederne i Java 8 anbefaler vi vores Java SE 8 Upgrade kursus, hvorpå du blandt andet vil blive indført i Lambda udtryk, functional interfaces, streams og det nye Date og Time API. Kurset er også oversat til engelsk, således at vi i dag både kan tilbyde det på dansk og engelsk afhængig af behov.

Bootstrap

Bootstrap gør det nemt at lave et simpelt web site layout på kort tid. Dette fordi Bootstrap tilbyder default styling til almindelige HTML elementer. Derudover tilbyder Bootstrap blandt andet et Grid layout system, der er nemt at arbejde med, muligheden for at lave responsive designs og en masse indbyggede komponenter. Bootstrap er derfor alt i alt for dig, der gerne vil lave et hurtigt web site layout og style det uden at skrive alt CSS fra bunden.

CSS3

CSS3 leverer masser af forbedringer og nye features, der kan være med til at holde HTML simpel og/eller ikke længere kræver JavaScript til at løse CSS 2.1s mangler. Vores nye CSS3 kursus bringer dig, som kan CSS 2.1, up to date med de nyeste tiltag i CSS 3.

AngularJS

AngularJS er blevet indført i støt stigende antal websites i løbet af 2014. Står du foran at skulle bruge AngularJS, så har vi i Lund&Bendsen udviklet et AngularJs kursus og også allerede afholdt det med succes flere gange. Kurser er til dig, der skal prøve kræfter med AngularJS for første gang og gerne vil klædes godt på inden dit projekt går igang.

Dart og Angular

Dart er et type-sikkert sprog til udvikling af webapplikationer. AngularDart er, som navnet antyder, en Angular udgave skrevet til Dart sproget. Hermed får du som webudvikler med AngularDart alle fordelene ved udvikling med Dart, eksempelvis typesikkerhed, testbarhed og annotationer. På dette kursus bliver du klædt på til at udvikle web applikationer med Dart og AngularDart.

NodeJS

Vi har i Lund&Bendsen traditionelt set satset på Java server siden. Nu lancerer vi imidlertid et Node.js kursus, som introducerer dig i, hvordan server side applikationer kan udvikles med JavaScript. En af fordelene ved node.js er, at samme sprog anvendes på både klienten og serveren. I dette kursus bliver du klædt på til blandt andet at kunne udvikle web-applikationer med node.js.

Android

Android er populært som aldrig før, og har klart overhalet iPhone som mobil platform. I dag kan du bruge Android programmer på tablets og mobiltelefoner samt på eller samme men en hurtigt voksende samling af alle mulige typer devices fra Google Glass til oscilloskoper,  fitness- og køkken-udstyr.

Spring

Spring er et omfangsrigt framework til udvikling af Java-applikationer. Det opfattes ofte som konkurrent til server side Java EE udvikling, men kan bruges til både client og server-side udvikling. Vores Spring kurser er stadig populære, hvilket bekræftiges af, at vi i 2014 har haft over 40 deltagere på Spring - Foundation med Mohammed Aljarrah.

NoSQL

Cassandra er en distribueret, skalerbar NoSQL-database til løsninger med fokus på skrivning og en høj tilgængelighed. Spark er en cloud-løsning til parallel eksekvering af distribuerede data. Disse er to blandt mange komponenter der i dag anvendes inden for BigData-løsninger. Dette hands-on kursus introducerer begge teknologier set fra en Java-udviklers synspunkt.

SOA og Webservices

Over de seneste år er Web services (WS) og service-orienterede arkitekturer (SOA) blevet fremført som den helt store åbenbaring. WS og SOA er omfattende koncepter, og det er svært for ikke-teknikere at finde hoved og hale i alle de begreber, som teknikerne bruger. Kurset er designet til ikke-teknikere, som oplever et behov for at vide mere om WS og SOA. Det giver et overblik over, hvad WS og SOA er for noget, og gør det nemmere at kommunikere med teknikere.

Continuous Integration i to værktøjs-varianter

Continuous Integration er ikke kun en disciplin men også en samling af værktøjer som stiller ganske særlige udfordringer for et kursus. Hvor mange af vore andre kurser kun kræver installation af f.eks. Java og Eclipse, skal et CI kursus typisk installere 5-8 produkter, og arbejde med samspillet mellem disse. Og da der er flere relevante alternativer på produkt-siden, tilbyder vi CI-kurset i to varianter, med hver sin værktøjskasse.
Vi kan også stykke et kursus samme med netop det værktøjsvalg I ønsker, hvis I allerede har truffet værkstøjsvalgene.

About the Author -

Jesper Tejlgaard