kunstig intelligens

Hvad er kunstig intelligens?

Kunstig intelligens udvikles kort sagt  gennem opbygning af et neuralt netværk der simulerer de menneskelige neuroner. Det neurale netværk er et netværk der kan genkende avancerede mønstre på forskellige niveauer gennem et input. Det neurale netværk kan allerede bruges på mange områder.

kunstig intelligens til Affaldssortering

Kunstig intelligens til affaldssortering

Kunstig intelligens kan bruges til affaldssortering gennem dybe neurale netværk, der gør en robot i stand til at genkende avancerede geometriske mønstre. 

kunstig intelligens Flow Bot

Bach vs. Flow Bot

Gennem input fra et stykke musik, kan det neurale netværk genererer musik der ligger så tæt op af originalartisten værk, at nogle folk ikke kan kende forskel.

kunstig intelligens Nipple cake
kunstig intelligens Giraffer

Vanskeligheder med billedegenkendelse

Billedegenkendelse har det neurale netværk stadig vanskeligheder med genkende samtlige mønstre. F.eks. havde en britisk kvinde bagt en traditionel påskekage og uploadet et billede af den på Instagram, men modtog et autogenereret svar, hvor det fremgik at hendes konto var blevet lukket fordi hun havde overtrådt Instagrams retningslinjer, da kagen ifølge det neurale netværk lignede en brystvorte. Dog fik kvinden åbnet sin konto igen, efter billedet gik viralt.  

kunstig intelligens

Chatbots og smalltalk

Når det kommer til chatbots, er det ikke det neurale netværk, men en anden form for mønstergenkendelse. Men da sprog er mere komplekst, har chatbots stadig nogle begrænsninger. Her er et eksempel fra SAS chatbot fra 2012. Da chatbotten bliver spurgt "Er øl billigere end vin?", er chatbotten ikke i stand til at svare retvisende på spørgsmålet. Fordi "smalltalk" er meget uforudsigeligt, er det et område kunstig intelligens stadig ikke har løst. 

About the Author -

Søren Low