Kotlin kursus - Programmingssprog - Foundation

Lund&Bendsens Kotlin kursus er nu datosat. De er et relativt nyt programmeringssprog til JVM udviklet af JetBrains tilbage i 2011. Sproget blev udviklet i Sankt Petersborg og er navngivet efter den russiske ø Kotlin, der ligger tæt på Sankt Petersborg. 

Kotlin er designet til at være et industristærkt objektorienteret programmeringssprog, der gør det muligt at skrive forretningsfunktionalitet mere kortfattet og lettere forståeligt end i Java. Udviklernes produktivitet har været i fokus i designet af Kotlin, hvilket blandt andet kan ses på at mængden af boilerplate kode er reduceret drastisk i forhold til i Java. Samtidig har man sørget for, at klasser og frameworks skrevet i Java kan benyttes i Kotlin og omvendt. Dette muliggøres blandt andet ved, at Kotlin kompileres til Java bytekode og derfor altså er endnu et sprog som eksekveres på JVM'en. Derfor performer det også ligeså godt som Java.

Kurset gennemgår bl.a. Kotlin som programmeringssprog med fokus på den basale syntaks, samt forskelle og ligheder mellem Kotlin og andre sprog hovedsagligt Java og C#.

Kurset henvender sig til Java-udviklere der leder efter et godt alternativ til Java, som kan bruges sammen med eksisterende Java kode. Ligeledes C# og C++ udviklere, som ønsker at udvikle til JVM.

For at kunne deltage på kurset, forventes det at du har erfaring med udvikling i enten Java eller C#. Det er en fordel, hvis du også har erfaring med lambda-udtryk og Streams/LINQ.  

Kotlin bliver allerede anvendt af store globale virksomheder, såsom Atlassian, Uber, Evernote, Pinterest og Gradle, og er desuden understøttet til udvikling af Android mobilapplikationer.

Hvis du har nogen spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

Læs kursusbeskrivelsen for Kotlin kurset her og tilmeld dig kurset her.

Læs mere om Kotlin her

Kursus i Kotlin:

Om forfatteren:

Anders Kalhauge

Anders Kalhauge

Anders Kalhauge har 27 års IT-erfaring. Han har arbejdet med IT, som operatør og udvikler i Chase Manhattan Bank og Credit Lyonnais i København, som udvikler og arkitekt hos Mondo samt som underviser. De anvendte programmeringssprog har bl.a. været COBOL, Pascal, Java og C#. 

About the Author -

Søren Low