Hvert efterår samler vi ca. 50 af danmarks skarpeste softwarearkitekter og udviklere fra en bred vifte af virksomheder og IT-projekter i Danmark til et Open Space-arrangement i København. Open Space er en konferenceform, der skaber rammer for intens vidensdeling og ide-udvikling, hvor ordet er frit og det er deltagerne selv der sætter dagsordenen og skaber indholdet. Bag konferencen står en lille gruppe dedikerede software arkitekter. Herunder kan du læse en del af omtalen fra konferencen i 2013.

Et fagligt frirum

Deltagerne er blevet sat stævne i lejede konferencelokaler midt i København. Deltagerbetalingen er beregnet så den lige akkurat dækker hvad afholdelsen af arrangementet koster.

”Det er en afgørende del af konceptet, at konferencen er non-profit og uafhængig af kommercielle interesser”, understreger en af initiativtagerne bag årets konference, freelance softwarearkitekt Nikola Schou. ”Ideen er at vi vil skabe et rum, hvor interessante og engagerede kollegaer fra brancen kan mødes til en teknisk fokuseret snak om vores fælles fag og udfordringer, i en atmosfære hvor der hverken sælges eller pitches individer, produkter eller virksomheder”.

Et stærk felt stiller op

”Der har været en fantastisk opbakning til årets konference”, fortæller Christian Horsdal der er selvstændig konsulent og har stået bag konferencen gennem flere år. De seneste år er tilsvarende konferencer blevet afholdt i Århus med stor succes. ”Allerede nu er der på årets deltagerliste repræsenteret et meget bredt udsnit af de førende danske IT virksomheder og flere af landets allerdygtigste profiler indenfor softwareudvikling”, forsætter han begejstret.

Der har de seneste år været afholdt lignende konferencer hvor emner som IT/business alignment, outsourcing, DSL’er, TDD, legacy code, cloud, CQRS, HTML5 single-page apps og continous delivery er blevet taget under behandling. Alt sammen funderet i praktiske erfaringer fra virkelige projekter og med meget positive tilbagemeldinger fra deltagerne efterfølgende.

Det forventede udbytte

En tredje af initiativtagerne, Jeppe Cramon, der til daglig er partner i konsulentvirksomheden Tigerteam, har været deltager på tidligere afholdelser af Open Space-konferencen og ser også frem til arrangementet med store forventninger.

”Open Space formen giver efter min mening et langt højere peronligt og fagligt udbytte end de mere traditionelle konferenceformer hvor man mest sidder og lytter. Her er vi alle aktive deltagere og det øger involvering og udbytte”, beretter han og tilføjer straks, ”De mennesker jeg har lært at kende gennem SAOS har virkelig haft noget at byde på og jeg er glad for at have fået dem som en aktiv del af mit netværk”.

By invite only

”Konceptet stiller store krav til deltagernes faglige viden og engagement”, forklarer den sidste af initiativtagerne, Jakob Bendsen, der til daglig er som partner i kursus- og konsulentvirksomheden Lund&Bendsen. ”Du har mulighed for at bringe dine egne favoritemner indenfor software arkitektur og udvikling på banen - omvendt forventes du at kunne deltage aktivt i diskussionerne omkring de emner, som de øvrige deltagere bringer op”, uddyber han.

Arrangementet er af samme grund 'by invite only', selvom arrangørerne ikke er afvisende overfor forslag til relevante profiler til næste konference.

"Vi er naturligvis på udkig efter de allermest interessante profiler, så vi modtager gerne navne, email-adresser eller LinkedIn-referencer fra relevante kandidater. Så skal vi nok følge op." afslutter Jakob Bendsen.