Java EE 7 platformen har været på markedet siden 2013 og dermed begynder, der at være projekter, der er gennemført på platformen. Samtidig ser det dog stadig ud til at en række projekter gennemføres på Java EE 6 eller tidligere versioner af platformen. I den forbindelse var Lund&Bendsen vært på Javagruppens erfamøde om Java EE 7 platformen, men holder også en række oplæg om Java EE 7 platformen i slutningen af juni / starten af juli 2015.

Oplæg om REST og RESTfull services med JAX-RS

Lund&Bendsen har tidligere været vært/medarrangør på en række oplæg om udvikling af REST principper og udvikling af REST services. Nu afholder vi igen et oplæg om REST og RESTfull services udviklet med JAX-RS. Har du behov for at komme i gang med at udvikle REST services på Java EE platformen, så deltag i dette oplæg.

Læs mere om JAX-RS - REST og RESTfull services - Introduction. Se også JAX-RS - REST og RESTful services - Foundation.

Tilmeld dig oplægget den 1/7-2015.

Oplæg om JavaServer Faces 2

JavaServer Faces 2 indeholdt et massivt antal forbedringer i forhold til JavaServer Faces 1.x. På det sidste har HTML og JavaScript standarderne imidlertidt udviklet sig meget og især også værktøjerne til at lave webudvikling med ren HTML og JavaScript. Ikke desto mindre, så oplever vi stadig at en del af vores kunder benytter JavaServer Faces 2 til udvikling af webapplikationer. Overvejer du et webudviklingsframework med et stærk typet sprog samt programmering af sidens udsende i et markup sprog (HTML / XML), så vil dette oplæg give dig mulighed for at vurdere om JavaServer Faces som webframework.

Læs mere om JSF - JavaServer Faces 2 - Introduction. Se også JSF - JavaServer Faces 2 - Foundation.

Tilmeld dig oplægget den 30/6-2015.

Oplæg om nyhederne i Java EE 7

Mangler du overblik over nyhederne i Java EE 7? Så holder vi igen vores oplæg om de forbedringer og nyopfindelser, som Java EE 7 platformen indeholder.

Læs mere om JavaEE - Java Enterprise Edition 7 - Introduction. Se også Java EE - Java Enterprise Edition 7 - Foundation.

Tilmeld dig oplægget den 29/6-2015.

Reportage fra Javagruppens erfamøde om Java EE 7

Lund&Bendsen vært ved Javagruppens erfarmøde om Java EE 7 den 18. juni 2015. Her havde 18 erfarne Java EE udviklere havde fundet vej til eftermiddagens møde om Java EE 7. Formålet var  at udveksle erfaringer med EE 7 teknologien, som jo har været på markedet siden 2013 og dermed begynder der at være projekter, der er gennemført på platformen.

Javagruppens formand, Christian Damsgaard, lagde ud med at gennemgå erfaringerne fra et projekt, hvor han benyttede Java Batch-frameworket (JSR-352) . Erfaringerne var overordnet positive, men han efterlyste understøttelse af clustering, generics i interfaces, typede konstanter i stedet for magiske tekststrenge og mulighed for at få at vide hvilke jobs, der er tilgængelige.

20150618_170744 .

Michael Bornholdt Nielsen fra Convergens delte ud af sine erfaringer med Java EE 7 ved at demoe en lille applikation, som på lækker vis integrerede CDI-events og Web Sockets. I hans eksempel benyttedes CDI-events til at repræsentere forretningsmæssige hændelser og ved hjælp af de nye Web Sockets (JSR-356) kunne disse events pushes ud til web-klienter. Web Sockets er en relativt ny og uprøvet teknologi, så den blev diskuteret flittigt efterfølgende. Michael var i øvrigt aftenens heldige vinder af den IntelliJ-licens, som Javagruppen trak lod om.

Martin Boel, CTO i Lund&Bendsen, fortalte om erfaringerne med at benytte Java EE 7 og WildFly-serveren i et kritisk projekt for en kunde. Erfaringerne fra projektet var særdeles positive og det lykkedes at etablere en stabil platform med gode svartider og høj stabilitet på 8 måneder. Projektet benyttede Java 8, WildFly, Angular-Dart, New Relic og et clustered setup med flere WildFly-clusters.

20150618_182642

Vi kiggede også lidt på de seneste tal for udbredelsen af Java EE 7 og det synes stadig at være EE6 der dominerer i de igangværende projekter, men EE7 er godt på vej.

Den sidste del af diskussionen foregik over en gang pizza, og ved 18.30 tiden lukkede festen, så folket kunne nå hjem og stemme på et EE7-venligt parti.

About the Author -

Jakob Bendsen