Java 11

Oven på jigsaws hårde fødsel der modulariserer javas grundfunktioner er der denlige kommet gang i release toget.

Java udvikler sig endelig med en nutidig frekvens, og ikke nok med at java 9 og 10 er kommet i General Availability versioner, så er der kommet java 11 early access builds.

Java 11 skal indeholde en del spændende ting:

  • Nyt java class fil format, der skal give adgang til en mere fleksibel udvidelse af runtime. Javas klasseformat har i lang tid været en begrænsende faktor for udiklingen af sproget, så det nye format skal være bedre fremtidssikret.
  • En "no-op" garbage collector kaldet Epsilon, der kan bruges til kortlevede java programmer - noget vi sikkert kommer til at se mere af i vores fælles cloud og container baserede verden. Epsilon garbage collectoren vi simpelhen ikke frigive memory, hvilket kan have anvendelse i test og memory performance eller kortlevede containere.
  • Forbedret lambda syntaks. I java 10, kan man ikke bruge "var" disse steder, der nu bliver muligt:
ATest multiply = (var x, var y) -> x * y; 

Disse features er ikke implementeret endnu, men man kan altså følge indsatsen i Early Access releases. Ikke nok med at java idag er det mest populære sprog på tiobe indexet med en nummer 1 rating, det ser også ud til at platformen går en spændende fremtid i møde.

Kontakt os

Vil I gerne have et oplæg af Martin eller har I brug for Martins ekspertise, så kontakt os til et uforpligtende møde.

Java kurser

Martin Boel

Martin Boel

Martin Boel, CTO og partner i Lund&Bendsen er en enterprise-arkitekt med ekspertviden om Cloud, Microservices, Container Technologies, Scrum og JavaEE. Specialiseret indenfor agil coaching, software-arkitektur. Over 25 års erfaring med roller som arkitekt , lead, udvikler og projektleder. Med branchekendskab til Finans og forsikring. Får teams og projekter til at nå i mål.

Summary
Event
Java SE - Java Standard Edition 10 - Upgrade
Location
Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15.sal,Glostrup,-2600
Starting on
10/06/2019
Ending on
10/06/2019
Description
Java 10 indeholder en lang række forbedringer af Java-sproget og -platformen. For udvikler giver Java 10 flere fordele. Lokal type intereferens giver kortere og klarere kode, Unmodifiable Collections giver færre fejlmuligheder, Optional kan forbedre streaming kodestilen og fjerne de frygtede NullPointerExceptions. Endelig er Java forberedt til at kunne køre i containere.
Offer Price
DKK 6.300,00

About the Author -

Martin Boel