Java 11

Oven på jigsaws hårde fødsel der modulariserer javas grundfunktioner er der denlige kommet gang i release toget.

Java udvikler sig endelig med en nutidig frekvens, og ikke nok med at java 9 og 10 er kommet i General Availability versioner, så er der kommet java 11 early access builds.

Java 11 skal indeholde en del spændende ting:

  • Nyt java class fil format, der skal give adgang til en mere fleksibel udvidelse af runtime. Javas klasseformat har i lang tid været en begrænsende faktor for udiklingen af sproget, så det nye format skal være bedre fremtidssikret.
  • En "no-op" garbage collector kaldet Epsilon, der kan bruges til kortlevede java programmer - noget vi sikkert kommer til at se mere af i vores fælles cloud og container baserede verden. Epsilon garbage collectoren vi simpelhen ikke frigive memory, hvilket kan have anvendelse i test og memory performance eller kortlevede containere.
  • Forbedret lambda syntaks. I java 10, kan man ikke bruge "var" disse steder, der nu bliver muligt:
ATest multiply = (var x, var y) -> x * y; 

Disse features er ikke implementeret endnu, men man kan altså følge indsatsen i Early Access releases. Ikke nok med at java idag er det mest populære sprog på tiobe indexet med en nummer 1 rating, det ser også ud til at platformen går en spændende fremtid i møde.

Kontakt os

Vil I gerne have et oplæg af Martin eller har I brug for Martins ekspertise, så kontakt os til et uforpligtende møde.

Java kurser

Martin Boel

Martin Boel

Martin Boel, CTO og partner i Lund&Bendsen er en enterprise-arkitekt med ekspertviden om Cloud, Microservices, Container Technologies, Scrum og JavaEE. Specialiseret indenfor agil coaching, software-arkitektur. Over 25 års erfaring med roller som arkitekt , lead, udvikler og projektleder. Med branchekendskab til Finans og forsikring. Får teams og projekter til at nå i mål.

About the Author -

Martin Boel