IT-Basecamp 2014 var 3. Basecamp og 15 udviklere og arkitekter havde valgt at sætte kursen mod Montgenevre i de franske alper. Konferencens faglige indhold dækker bredt det at udvikle IT-systemer. På et højt teknologisk niveau danner konferencen en ramme for netværk og erfaringsudveksling blandt softwarearkitekter og -udviklere. I år havde vi måttet reducere antallet af indlæg, så vi fik plads til en fælles workshop om Angular-Dart. Vi hørte spændende indlæg om bl.a. søgemaskiner, REST, usability, Java 8, testing med GEB, adgangsstyring i skyen med SCIM. Desuden blev der snakket softwareudvikling, trends, teknologier og netværket på livet løs. Vi fik også tid til at køre lidt ski i de smukke franske og italienske alper.
Visionen med IT-Basecamp-konferencerne er at bringe dygtige IT-arkitekter sammen for at inspirere, dele viden og erfaring og øge det fælles netværk. Det lykkedes til fulde i år, som nedenstående konferenceprogram viser. Konferencen er drevet af deltagernes egne oplæg og det giver et spændende og alsidigt program. Vi havde i år valgt at reducere lidt i mængden af oplæg for i stedet at dedikere en hel konferencedag til en Angular-Dart workshop, som Martin Boel faciliterede. Det nybyggede Hotel Anova var en hyggelig og velfungerende ramme omkring konferencen.

gruppe_itbasecamp

Inspirerende oplæg

bendsen_oplæg

Jakob Bendsen, stiftende partner i L&B

 
Jakob Bendsen åbnede konferencen med et oplæg om arkitekturstilen REST. Efter kort at have gennemgået de grundlæggende principper i REST blev en række såkaldt RESTful API'er sat under.

Se slides fra Jakobs præsentation.

damsgaard_oplæg

Christian Damsgaard, freelancekonsulent og formand i Javagruppen

 
 
Christian Damsgaard, formand i JavaGruppen, gennemgik de nye features i Java 8 samt viste en række praktiske eksempler hvordan de nye features kan gøre din hverdag nemmere.

Se slides fra Christians præsentation.

flemming_oplæg

Flemming Behrend, Systemudvikler hos Topdanmark

 
 
Flemming Behrend fra Topdanmark fortalte om hvordan de har udviklet en større applikation til Topdanmarks kundevendte medarbejdere. Flemming gennemgik hvordan de metodisk har grebet usability-arbejdet an.

Se slides fra Flemmings præsentation.

jesper_oplæg

Jesper Tejlgaard, Lund&Bendsen

 
 

Jesper Tejlgaard fra Lund&Bendsen fortalte om ArcticWeb - en applikation han har udviklet for Søfartsstyrelsen for at øge sejlsikkerheden i de arktiske farvande. Applikationen er udviklet med HTML5 og AngularJS.

Se slides fra Jespers præsentation.

boel_oplæg

Martin Boel, Partner i Lund&Bendsen

 
 

Martin Boel fra Lund&Bendsen organiserede en workshop, hvor vi legede med Angular-Dart. I skarp konkurrence kom holdene igennem en række faciliteter i Angular.

avlund_oplæg

Avlund, instruktør og konsulent i Lund&Bendsen og partner i SiblingSoft

 
 

Jacob Avlund fortalte om en søgemaskine applikation, som han har været med til at udvikle med teknologier som Hadoop, Nutch og MongoDb.

Se slides fra Jacobs præsentation.

.

niels_oplæg

Niels Ull Harremoes, freelancekonsulent

 
 

Niels Harremoes fortalte om SCIM - et nyt standard API til administration af brugere og rettigheder med fokus på cloud-baserede services. Det understøttes p.t. af et antal tjenesteudbydere, blandt andet SalesForce, CloudFoundry og Cisco.

Se slides fra Niels' præsentation.

Networking og skiløb

Et vigtigt aspekt at IT-BaseCamp er skiløbet, som giver mulighed for masser af networking og faglige diskussioner i lifterne og over en varm kop kakao ude på bjerget. Vi var velsignet med herligt vejr, masser af sne og 250 km piste, som bestemt ikke var overfyldt.

ski1

ski2

Skal du med til næste år?

Har du også lyst til at kombinere godt skiløb med seriøse mennesker, der elsker at diskutere alt mellem himmel og jord omkring udvikling af IT-systemer, så tag kontakt til os og få flere informationer.

BENDSEN_kigger

collage

About the Author -

Jakob Bendsen