AI

Google er ret gode, når det kommer til at designe AI. Deres berømte neurale netværk, DeepMind, kan både "drømme" og forstå fordelene ved svigt. Det er også bedre end ethvert levende menneske i infinity complex game, Go.

Så imponerende som dette er, er Google fast besluttet om at vise verden, det er ikke bare en "one-trick pony". På Googles I/O 2017-konference i sidste uge gjorde CEO, Sundar Pichai nogle ret slående kommentarer om AutoML, en anden neural netværksproces, der genererer lag på lag af kompleks kode og algoritmer for at "lære" om sit miljø.

Normalt skal hver af disse lagsegmenter af en AIs helhed udarbejdes af mennesker, og det tager tid. Google havde den lyse ide om at få den eksisterende AI til at lave sine egne lag kode, og det viser sig, at det gør det meget hurtigere og mere effektivt end dets menneskelige teknikere nogensinde kunne.

Googles AI er blevet sin egen skaber!

Google forskere der arbejder på projektet, sammenligner i et blogindlæg den nye kunstige intelligens med et barn der har respekt for den oprindelige AIs forældre: 

“A controller neural net can propose a ‘child’ model architecture, which can then be trained and evaluated for quality on a particular task...” "Whatever the task, it is monitored by the controlling AI throughout, and the feedback is used by the AI to improve the “child”. 

“We repeat this process thousands of times – generating new architectures, testing them, and giving that feedback to the controller to learn from.”

Formentlig, selvom de menneskeskabte AI'er og de AI-fremstillede programmer viser masser af kodeligheder, er der nogle vigtige forskelle. Små subrutiner har skåret op i sidstnævntes kreationer, som tilsyneladende ikke har nogen åbenbar brug til menneskelige kodere.

Fremtiden ser ud til at komme farende mod os, og AI vil spille en enorm rolle i vores liv hurtigere end vi sandsynligvis troede.

Find andre nyheder og artikler om kunstig intelligens her. Lund&Bendsen tilbyder nu også workshop i Machine Learning.

About the Author -

Søren Low