Faglig Fredag d. 9. oktober 2015

Faglig Fredage er et eksklusivt tilbud til Lund&Bendsens medarbejdere, freelancere, kunder og inviterede gæster. Faglig Fredag byder oftest på 2-3 oplæg med relation til softwareudvikling, diskussioner med ligesindede, faglig sparring og netværk. Det er gratis at deltage og vi slutter altid med en gang pizza omkring kl. 12.00.

D. 9/10 har vi hele 3 oplæg på programmet - Angular Materials, Internet of Things og en afrapportering fra den nyligt afholdte Software Architecture Open Space-konference. Kom og bidrag til gode diskussioner, som gør os alle klogere.

Tid og Sted

Naverland 2, 15. sal, 2600 Glostrup. (bemærk, at det er et andet sted end sidste Faglige Fredag!)

Tilmelding

Tilmelding til arrangementet sker her. Da der er begrænsede pladser, sætter vi pris på, at du tilmelder dig.

Hvis du har spørgsmål så kontakt Jakob Bendsen på 26879999 eller [email protected].

Program

8.30

Morgenmad og velkomst

  • Velkomst ved Jakob Bendsen
  • Præsentationsrunde, så vi ved hvem hinanden er
  • Nyt fra Direktøren ved Jakob Reenberg
  • Nyt fra Javagruppen ved Christian Damsgaard
9.00

material-design-example-app-w550Material Design og Angular Material (MD)Angular Material blev præsenteret på Google I/O 2014. MD er en specifikation af en enheds- og skærmstørrelsesuafhængigt brugergrænseflade med visuelle komponenter, animation med design af interaktion. MD er baseret på en metafor fra den virkelige ”materielle” verden – netop ”papir”. Der anvendes animation til at øge brugeres fornemmelse hvor data er og hvad der sker. MD beskriver store dele af interaktionen mellem bruger og system, f.eks. brugen af dialogbokse og ”FAB” - Floating Action Button, som det fx kendes fra Googles mail-klient. Angular Material er en implementation af Material Design i AngularJS. MD holdt derfor 1 års fødselsdag ved I/O 2015. Her frigav man samtidig Angular Material 0.10.0 – stadig et stykke til version 1.0. Foredraget vil se på hvad Material Design helt grundlæggende er, gennemgå Angular Materials og relaterede teknologier, fx Google Polymer og CodePen.

Anders Kristian Andersen er freelance konsulent og har arbejdet med webløsninger siden 2000.AKA

9.30 Pause
9.40

Internet of Things (IoT)"Vi er desværre nødt til at lave en ændring i programmet for Faglig Fredag. Oplægget om BDD i udbudsmateriale udgår. Fortvivl ikke! I stedet kommer nemlig oplæg om Internet of Things (IoT), som vores gode ven, Mohammed Aljarrah, ved en masse om. Mohammed vil fortælle om IoT og demonstrere hvordan Bluetooth Low Energy teknologien kan bruges til at meget små og energieffektive dimser - som netop er grundlaget for IoT."

MohammedMohammed Aljarrah er softwarearkitekt og instruktør hos Lund&Bendsen. Derudover har Mohammed været leadudvikler på flere projekter, hvor han har udviklet programmer til mobiltelefoner, såvel som ERP/CRM systemer.

11.20 Pause
11.30

Hvad snakker IT-arkitekterne om? - reportage fra Software Architecture Open SpaceDen 24/9 afholdes konferencen Software Architecture Open Space for 5. gang. Konferencen samler ca. 50 softwarearkitekter og -udviklere, som har den luksus at kunne bruge hele dagen på at diskutere lige præcis de problemer der optager dem mest. Men hvad er så dét for problemer? Og hvordan kan de løses? Det kan du høre om i dette oplæg som byder på en tour-de-force gennem konferencens vigtigste diskussioner.

by_bendsen
Jakob Bendsen er partner i Lund&Bendsen, softwarearkitekt, underviser, mentor, iværksætter, ex-ekstern lektor på ITU og leger helst på Java-platformen.

12.00 Frokost, networking og fortsatte diskussioner