Faglig Fredag d. 14. august 2015

Faglig Fredage er et eksklusivt tilbud til Lund&Bendsens medarbejdere, freelancere, kunder og inviterede gæster. Faglig Fredag byder oftest på 2-3 oplæg med relation til softwareudvikling, diskussioner med ligesindede, faglig sparring og netværk. Det er gratis at deltage og vi slutter altid med en gang pizza omkring kl. 12.00.

D. 14/8 er der 2 spændende oplæg på programmet af hhv. Thomas Christensen og Peter Sestoft. Thomas fortæller om sine studier af 40+ udviklingsteams og Peter har gravet dybt i JVM’ens samtidighedshåndtering og deler sine erfaringer med os.

Tid og Sted

Bemærk nyt sted! Glostrup Park Hotel – Hovedvejen 41 – DK 2600 Glostrup

Tilmelding

Tilmelding til arrangementet sker her. Da der er begrænsede pladser, sætter vi pris på, at du tilmelder dig.

Hvis du har spørgsmål så kontakt Jakob Bendsen på 26879999 eller [email protected].

Program

8.30 Morgenmad og velkomst

  • Velkomst ved Jakob Bendsen
  • Præsentationsrunde, så vi ved hvem hinanden er
  • Nyt fra Direktøren ved Jakob Reenberg
  • Nyt fra Javagruppen ved Christian Damsgaard
9.00 Code Camp – sandheden om agile udviklingsteamsCode Camp er et koncept, der er udviklet til brug i agile udbud, hvor kunden møder leverandørens tilbudte team til en dag, hvor leverandør og kunde udvikler en lille løsning ved at anvende den agile proces i en stærk komprimeret udgave. Jeg har udviklet Code Camp-konceptet og gennemført ca. 40 Code Camps med forskellige teamsThomas Christensenfra forskellige leverandører. Udover at være et stærkt værktøj i tilbudsvurderingen, så har de mange intense møder med udviklingsteams og leverandører givet nogle indsigter i, hvordan agile udviklingsteam fungerer. Hvad er typiske styrker og svagheder? Hvor lider teams af storhedsvanvid og hvornår undervurderer de egne evner? Der er også plads til et par betragtninger om ledelses- og virksomhedskultur hos den typiske danske it-leverandør. Jeg satser på at være både tankevækkende og provokerende og give anledning til en god diskussion om udviklerkultur.Thomas Christensen har arbejdet i IT-branchen i mere end 20 år, både som virksomhedsleder og som selvstændig konsulent. I en årrække har han arbejdet med agile processer og udbud en række steder i staten, men lige nu er han data & solution/enterprise architect hos Maersk Oil.
10.30 Pause
11.00 Parallelisering med JavaVi ser på hvordan man kan anvende Java 8 streams og parallelle array operationer til at løse forskellige problemer, og diskuterer hvordan dette kan føre til simpel, sikker og effektiv parallelisering på shared-memory multicore maskiner. Løsningerne er baseret på stream, collector og array API’et i det nye Java 8 bibliotek. Vi gennemgår de begrænsninger
Peter Sestoft (photo by Agnete Schlichtkrull)Java 8 streams har, sammenlignet med andre frameworks til high-level parallel-programmering. Vi går bag om kulissen og ser hvordan API’et dækker over en meget effektiv implementation baseret på work-stealing queues, thread-locality og hardwarens cache coherence protokoller. Oplægget et et nedkog af indholdet på Sestofts kursus LB2810

Peter Sestoft er professor ved IT-Universitetet i København, sektionsleder for Software and Systems sektionen, og den oprindelige leder af bacheloruddannelsen i softwareudvikling ved ITU. Specialist i implementation af objektorienterede og funktionelle sprog. Medudvikler af Moscow ML-implementationen og C5-biblioteket til C#. Forfatter til seks bøger, herunder ‘Java Precisely’ og ‘C# Precisely’. Forfatter eller medforfatter til 40+ artikler og medarrangør af 20+ internationale konferencer.

11.45 Afrunding og evaluering
12.00 Frokost, networking og fortsatte diskussioner