Som sædvanlig var der stor interesse for vores faste faglige arrangement, der samler udviklere og arkitekter på tværs af brancher og teknologier. Faglig Fredag tilbyder faglig sparring og netværk i et trygt forum, hvor den kammeratlige tone er i højsæde, og hvor det er forventeligt både at stikke lidt til hinanden og give et velfortjent klap på skulderen.

DevOps og agile processer - Martin Boel

Agile processer og værktøjer der gør DevOps sikkert og velfungerende - Martin Boel

Martins hovedpointer var, at gamle funktionsadskillelser står i vejen for DevOps-rollen, og at gennemtænkte udviklings- og deployment-processer kan gøres sikre og conformant med love og regler. Samt at der er nye DevOps værktøjer, man skal lære om (APM) og tage i brug for at byde DevOps rollen velkommen, og blive til en datadrevet it-virksomhed.

Se Martin Boels slides her

Er du interesseret i at høre mere, så kontakt os her

Se hele Martins oplæg her: 

Going Kubernetes Native with OpenShift - Erik Lund Jensen

Erik Lund Jensen havde fokus på OpenShift 4, som endnu ikke er released og derfor i preview. OpenShift 4 indebærer store ændringer i OpenShift-platformen. OpenShift 4 er meget mere tro mod Kubernetes og klar til at tage Kubernetes-applikationen, så du kan deploye Kubernetes på OpenShift. Kubernetes giver mulighed for at automatisere opgaver, der ellers ville være outsourcet til for eksempel Indien.

OpenShift 4 bygger på mange nye ting; blandt andet CoreOS, som er et immutable operating system, således at operatøren ikke skal installere operativsystemet. Du retter simpelthen ikke i det og kan heller ikke. Du kan ikke lægge ekstra pakker på - det er, som det er. Alt, hvad du lægger ovenpå CoreOS, er containere. Det vil sige, hvis 'Operation' kommer med en disk og ønsker at lægge overvågning indover - det kan de ikke. Så må de lægge det i en Docker-container.

Se Erik Lund Jensens slides her

Læs kursusbeskrivelsen for vores OpenShift kursus

Er du interesseret i at høre mere, så kontakt os her

Se hele Eriks oplæg her:

Ergonomi - Lasse Lindgård

Ergonomi for udviklere - Lasse Lindgård

Lasse Lindgård afsluttede dagens Faglige Fredag med et mindre teknisk oplæg end vanligt, men faktisk fik Lasse inspirationen fra Kotlin, da det er mere ergonomisk end at bruge Java. Oplægget handlede om ergonomi for udviklere og gjorde her forsamlingen opmærksomme på vigtigheden i at passe på sin krop, mærke efter og tænke sig om. Nærmest intet at af det standardudstyr, som vi har til PC-arbejde, er designet ergonomisk korrekt. Fysisk opbygning af tastaturer er dårligt i forhold til arbejdsstillinger. Layoutet er mærkeligt og ulogisk i forhold til vores faktiske behov som udviklere. Der er stort rum til forbedringer, og da de fleste af os har 20-30 år tilbage på arbejdsmarkedet, er der masser af tid til at ændre vaner og dermed skabe et bedre arbejdsmiljø.

Se Lasse Lindgårds slides her

Er du interesseret i at høre mere, så kontakt os her

Se hele Lasses oplæg her:

Næste Faglig Fredag er den 26/04 - Sæt kryds i kalenderen

Har du lyst til at holde oplæg til en Faglig Fredag? Brænder du for en ny teknologi? Har du et spændende projekt, hvor I har haft stor succes, hvor I har gjort tingene på en ny eller anderledes måde? Måske har projektet fejlet i højeste potens, men til gengæld har I opnået uvurderlig viden. Eller måske noget helt andet? Kontakt os, så finder vi sammen ud af, hvordan vi får det til at ske. Tag fat i os, hvis du har kommentarer, ris eller ros til arrangementet Vi ses forhåbenligt til næste Faglig Fredag. Invitationen kommer ud en måneds tid inden.

Her kan du læse om vores tidligere Faglige Fredage. Du kan også se alle videooplæg fra Faglige Fredage her.

Er du ikke tilmeldt vores mailingliste, kan du her tilmelde dig nyhedsbreve, kursustilbud og invitationer til vores faglige events.

Summary
Event
OpenShift - Platform as a Service for it-udviklere - Foundation
Location
Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15.sal,Glostrup,-2600
Starting on
03/06/2019
Ending on
04/06/2019
Description
OpenShift private cloud platform er en open source PaaS (Platform as a Service), der kan give hidtil uset it-udvikler-produktivitet.
Offer Price
DKK 11.800,00

About the Author -

Søren Low