Faglig Fredag er et eksklusivt arrangement for Lund&Bendsens konsulenter, freelancere, kunder og inviterede gæster. Faglig Fredag byder oftest på 2-3 oplæg med relation til softwareudvikling, diskussioner med ligesindede, faglig sparring og netværk. Det er gratis at deltage og inkluderer frokost omkring kl. 12.00.

Lokation: Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15. sal.

Kl. 08:30-09:00

Morgenmad

Kl. 09:00-09:20

Præsentationsrunde

  • Velkomst
  • Præsentationsrunde, så vi ved hvem hinanden er
  • Nyt fra Javagruppen og andre communities
  • Information om kommende Faglige Fredage

Kl. 09:20-10:05

Log management med ELK

I de fleste større systemer er der et ønske om, at kunne se logninger på tværs af systemer filtreret efter forskellige kriterier og vist på en overskuelig måde. Denne opgave er blevet løst tusinder af gange - med varierende held. ELK-stakken (Elasticsearch, LogStash og Kibana samt FileBeat) er en gratis, open source software stack som løser opgaven med en gennemprøvet og særdeles åben arkitektur. Vi ser på, hvordan ELK nemt og hurtigt kan sættes op og tilpasses et givent miljø. Der gives et eksempel på parsning af data med Grok, og desuden demonstreres, hvordan brugergrænsefladen (Kibana) kan bruges til at filtrere og vise data.

Jan Larsen er freelance IT konsulent med kompetencer i Javaprogrammering, debugging, refactoring, build & deployment, databaser, systemdesign, SOA, log management og optimering samt Oracle PLSQL. For nylig har han sat logningskonfiguration og log management op på et større offentligt IT systemkomplex udviklet i Java.

Kl. 10:05-10:15

Pause

Kl. 10:15-11:05

Infrastruktur som kode med AWS CloudFormation

Med Continuous Integration har vi fået automatisk test af kode og reproducerbare builds. Det hjælper med at holde kvaliteten af software høj. Det næste skridt i den process er at kunne bygge dit test og produktions miljø på en testbar og reproducerbar måde. Ved at styre alt fra firewall regler, netværks segmenter, DNS records og instans størrelser til Database configuration fra kode så kan du begynde at teste ændringer i din infrastruktur inden du opdaterer produktions miljøet. En anden fordel er at du let kan skabe et test miljø der er magen til dit produktions miljø. Amazons bud på et værktøj til dette hedder AWS CloudFront. Dette oplæg vil vise eksempler på CloudFormation templates og hvordan man ruller dem ud på test og produktions anlæg.

Tobias Tobiasen er freelance software udvikler. Han er Java ekspert med ekspertise indenfor JavaEE, Spring, sikkerhed, concurrency og automatiseret test. Specialiseret i at implementere Git, Continuous Integration, Continuous Deployment og DevOps. Flair for Linux og fan af docker. Førende indenfor Amazon Web Services. Over 15 års erfaring som udvikler, team lead og arkitekt. Pragmatisk backend software udvikler med fokus på at levere høj kvalitet.

Kl. 11:05-11:15

Pause

Kl. 11:15-11:45

Java 9

Java 9 er en kæmpe omgang, hvis man ser på antallet af JSR's. Med hovedfokus på Java Modules, det ubetinget største og vigtigste emne, gennemgår vi releasen. Kom og få styr på Java Modules på 30 minutter.

Christian von Wendt-Jensen er udviklingschef hos Natur-Energi A/S, Java-udvikler og IT-arkitekt med stort teknisk drive og passion. Entusiast i forhold til Cloud, Docker, Spring, Java, Serverless, og Integration.

Kl. 11:45

Frokost, networking og fortsatte diskussioner

About the Author -

Søren Low