Faglig Fredag er et eksklusivt tilbud til Lund&Bendsens medarbejdere, freelancere, kunder og inviterede gæster. Faglig Fredag byder oftest på 2-3 oplæg med relation til softwareudvikling, diskussioner med ligesindede, faglig sparring og netværk. Det er gratis at deltage og vi slutter med frokost omkring kl. 12.00. 

Lokation: Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15. sal.

Kl. 08:30-09:00

Morgenmad

Kl. 09:00-09:20

Præsentationsrunde

  • Velkomst
  • Præsentationsrunde, så vi ved hvem hinanden er
  • Nyt fra Javagruppen og andre communities
  • Information om kommende Faglige Fredage

Kl. 09:20-10:20

IT i Energisektoren: beretning fra fronten

Som Udviklingschef hos Natur-Energi A/S har Christian von Wendt-Jensen mange ansvar; Chef, Arkitekt, Projektleder og Udvikler er nogle af dem. Dette er hans War-story om at være en Arkitekt for Natur-Energi. Hans historie er klassisk: Udvikler møder Old School Monolit. Udvikler bliver bange. Udvikler dræber Monolit. Som Arkitekt har han introduceret moderne paradigmer for Udvikling, Arkitektur og Infrastruktur. Med opbakning fra et Team af Top-Developers, hvoraf mange endda er klogere end ham, er det lykkedes med success at implementere tidens hotte trends. Cloud, Docker, Microservices. Vil du vide noget om mine udfordringer og tanker i den proces? Vil du vide noget om det Danske Elmarked? Vil du vide noget om hvorfor Gul Strøm har været fast gæst i “Kontant”? Så er Faglig Fredag hos Lund&Bendsen stedet at komme.

Christian von Wendt-Jensen er udviklingschef hos Natur-Energi A/S, Java-udvikler og IT-arkitekt med stort teknisk drive og passion. 

Kl. 10:20-10:30

Pause

Kl. 10:30-11:20

Internet of Things (IoT)

Antallet af mobiltelefoner er ved at blive overgået af IoT devices, som har vækstrater på over 20% -- til sammenligning ligger mobiltelefonmarkedet konstant på 3%.
Smartphones domineres af iOS og Android med kontrolleret app stores -- der er ingen standard platform til IoT devices og ingen app stores. Vi står overfor noget der ligner den kambriske eksplosion set ud fra teknisk perspektiv og wild-west / gold-feber-rush fra forretningsperspektiv. 
Mange traditionelle IT sikkerhedsleverandører i Danmark står på bar bund, når det gælder IoT sikkerhed. Dansk Infosecurity konference i maj havde 2 indlæg om IoT Sikkerhed -- de beskriver selv konferencen her: "80 seminarer og cases, 22 keynotes og 70+ udstillere. To dage med masser af faglig viden og netværk" og "...compliance, cybercrime, IoT, enterprise mobility og cloud security og vil give et unikt indblik i de nyeste it-sikkerhedsmæssige udfordringer på et højt fagligt niveau."
Udtalelse fra sikkerhedseksperter siger alt "Jah, vores firewall kan genkende nogle af protokollerne"...
Erik vil give indblik i nogle af IoT sikkerhed udfordringerne samt fortælle om hvordan man kan komme igang med at dække sig ind.
Erik Lund Jensen har snart 25 års erfaring med software udvikling. Hans fokus på områder indenfor sikkerhed, microservices og Docker har givet et særligt perspektiv på IoT.

Kl. 11:20-11:25

Pause

Kl. 11:25-12:10

Et kig på logning og log mining

Stort set alle IT folk kender i dag til logning fra systemer. Det har været brugt stort set altid, for at få informationer om, hvordan et system kører, hvad der sker osv. Men logning er dels mange forskellige ting, dels kunne logning udnyttes langt bedre, end det reelt bliver i dag.
Povl vil her kigge på  at få knyttet et feedback loop fra produktion til udvikling, så de mange guldkorn og lavthængende frugter kan plukkes til forbedring af IT systemer. Der vil også blive givet bud på nogle af de muligheder der ligger i at få lavet bedre logs, måske flere typer af logs, der bedre kan hjælpe både drift og udvikling.
Povl Kvols er freelance konsulent, instruktør, og softwarearkitekt med mere end 30 års erfaring indenfor IT. Han har særlig interesse i patterns indenfor design af software og agile indenfor agile processer.

Kl. 12:10

Frokost, networking og fortsatte diskussioner

About the Author -

Søren Low