På Lund&Bendsens Faglig fredag arrangement den 29 april 2016, fik deltagerne mulighed for at lære af Tobias og Jans erfaringer med continuous deployment og diskutere emnet ud fra teoretiske og praktiske perspektiver. Emnet er hot, og arrangement var derfor utroligt velbesøgt og som konsekvens henlagt til Glostrup Park Hotel for at skabe de bedste rammer. Tobias og Jan har været så venlige at dele deres præsentationer med os, hvilket giver dig mulighed for at se eller gense deres slides.

5 måneder med continuous delivery. Hvad har vi lært?

Tradable har i 5 måneder kørt med continuous delivery. I gennemsnit deployer vi 100 nye versioner til produktion hver måned. Vi starter med en gennemgang af vores delivery pipeline, deployment stack og safeguards. Der vil være en gennemgang af hvilke valg der er truffet undervejs og baggrunden for dem. 

Indlægget giver bl.a. svar på spørgsmålene:

  • Hvordan sørger man for at brugere ikke bliver påvirket af redeployment mens de er i gang med et flow?
  • Hvad gør man ved større features?
  • Hvad med database migrering?
  • Hvad gør man hvis man deployer noget der knækker produktion systemet?
  • Vi har haft katastrofale deployments. Hvad har vi lært af det?

Vi ender med en snak om hvordan continuous delivery påvirker et udviklingsteam.

Præsentation

Tradable Continuous Deployment (PDF).

Speaker

Tobias er CTO hos Tradable. Han har altid haft en passion for automatisk test, udviklingsprocesser, continuous integration og nu continuous deployment.

Continuous Delivery at Tradeshift

Tradeshift står over for samme udfordring som mange andre virksomheder i vækst, som har behov for at håndtere et voksende antal udviklere (150), teams (20) og systemer (40), samtidig med at skulle være agile.

Dette har ført til en interessant balance mellem standardisering og frihed, som giver os mulighed for at deploye til produktion mindst en gang dagligt, i mange tilfælde uden observeret nedetid, samtidig med at tests på diverse niveauer at bevogter kvaliteten.

Denne præsentation vil skitsere, hvordan systemer hos Tradeshift er udviklet, bygget, testet, integreret og deployeret, samt de teknologier der anvendes til at opnå dette, herunder Amazon EC2, Docker, terraform, Jenkins og Puppet.

Præsentation

Continuous Delivery in Tradeshift. (PDF)

Speaker

Jan Ypma er en full-stack softwarearkitekt hos Tradeshift, der fokuserer på at udvikle skalerbare løsninger. Han har designet Java enterprise systemer i en række forskellige domæner. Hans baggrund som elektronikingeniør og embedded software udvikler giver ham en frisk out-of-box perspektiv. Jan er en bidragyder til Akka og andre open source-projekter.

About the Author -

Ronni Kahalani