Cloud Docker: Jeg var for nylig gæsteforlæser i Distribuerede Systemer på DTU, hvor jeg gav de studerende en teoretisk og praktisk introduktion til Docker. Jeg var også inde over AWS, Terraform, Gradle og Jenkins.

Cloud Cloud Docker af Jesper Wermuth

Docker

Docker er en oplagt teknologi til at lave 'Proof Of Concept' implementeringer til både store og små setups. De studerende vil kunne drage fordel af de muligheder Docker tilbyder for at anvende produktionsklare teknologier som f.eks. MySql og Mongo, uden at bruge alt for meget tid på opsætning. Samtidg med at dele disse miljøer imellem sig på en struktureret måde. De studerende har travlt med deres afleveringer, og det var derfor mit mål at give dem et værktøj de kan bruge her og nu, samt indsigt i den teknologi der har taget virtualisering med storm de sidste 3 år.

Gæsteforelæsning om Docker

Forelæsningen varede 3 timer, og de studerende fik bl.a. mulighed for at lave en zero-downtime migration mellem 2 versioner af jenkins og meget andet. 

Læs mere om Docker her.

Kursus i Docker:

Jesper Wermuth

Jesper Wermuth

Jesper er ekspert i Docker og cloud-teknologi og har over 25 års erfaring som softwareudvikler. Han har arbejdet med stort set alle områder af IT virksomheder, fra ledelse til kabling. Han har særligt fokuseret på kvalitet i leverancer gennem automatisering, reproducerbarhed, virtualisering og skalering de seneste år. 

Du kan tilmelde dig vores Docker kursus og blive undervist af Jesper Wermuth her:

About the Author -

Jesper Wermuth