Årets sidste Faglige Fredag to dage før juleaften bød på oplæg med Log management med ELK, Infrastruktur som kode med AWS CloudFormation og Java 9 modules. Der var fuldt hus hos Lund&Bendsen med 34 deltagere. 

Jan Larsen

Log management med ELK af Jan Larsen

Jan Larsen der for nylig har sat logningskonfiguration og log management op på et større offentligt IT systemkomplex udviklet i Java, gennemgik fordelene ved log management med ELK (Elasticsearch LogStash Kibana). Konsolidering af loggen på en server er et must. Så slipper man for manuelt at samle logs fra forskellige server i tilfælde af et incident. ELK gør bl.a. at man slipper for døde logs og døde logfiler. ELK er testet og afprøvet - det er lightweight på distributed servers og det er nemt at forstå og sætte op, og samtidig er det open source. Med ELK sender Filebeat dataen ind til Logstash, som sender det videre til Elasticsearch, hvor man kan opsætte alerts. Når der er serverproblemer, ved Filebeat hvor de er kommet til og ved hvad der sender ind. 

I denne Google Drive mappe, kan du finde Jans præsentation samt eksemplar.

Tobias Tobiasen

Infrastruktur som kode med AWS CloudFormation af Tobias Tobiasen

Tobias Tobiasen som er ude hos Krüger og Topdanmark for Lund&Bendsen, forklarede hvad man får ud af at anvende AWS CloudFormation til at opbygge reproducerbare test- og produktionsmiljø. CloudFormation kan spare en organisation for en masse manuelt arbejde, fordi CloudFormation skriver meget af miljøet automatisk. CloudFormation opretter alt der er nødvendigt for at deploye et docker image i AWS Container Service. 

I dette Git repository kan du finde Tobias' præsentation samt alle eksemplarne

Er du interesseret i at lære mere om AWS, tilbyder vi AWS Foundation kursus her.

Java 9 af Christian von Wendt-Jensen

Christian von Wendt-Jensen, der underviser i Java SE 9 Upgrade gennemgik forbedringerne i Java 9. Java 9 blev released for et par mdr. siden. Det der er blevet brugt mest tid på er modules. Udover det er der blevet optimeret på strings, der top-tuner sproget. De enkelte JEPs imponerer måske ikke, men vi er glade for dem, fordi de er med til at holde sproget agilt, effektivt, nutidigt og konkurrencedygtigt. Et modul er en måde at organisere koden på - det er en måde at lægge noget meta data på en jar-fil - man pakker en klump kode ind og det er modulet. Der er tre typer moduler; "Named – java 9 compliant (module-info.java)", "Unnamed – pre-java 9 jar på classpath", "Automatic – pre-java 9 jar på modulepath". Målet er at komme op på named modules på alle moduler. Med Java 9 får vi to nye visibility scopes - "Public, but only in module" og "Public, in selected modules". Modulepath erstatter Classpath, men classpath vil hænge ud i mange år fremover.

Java 9 er noget vi skal glæde os over. Der er en kæmpe opgave for alle frameworkudviklere, fx Spring, med at blive java 9 compliant. Java 9 er er paradigmeskifte i modularisering af kode.

I dette Google Drive link, kan du finde Christians præsentation.

Er du interesseret i vide mere om Java 9, kan du læse vores Java SE 9 upgrade kursusbeskrivelse

Christian von Wendt-Jensen

Næste Faglige Fredag hos Lund&Bendsen er d. 23/02 - sæt kryds i kalenderen.

Programmet for næste Faglige Fredag er endnu ikke fastlagt, og inputs er som altid velkomne. Skriv endelig hvis du går med et oplæg der brænder for at komme ud - eller du har lyst til at høre om et emne. Hvis du har kommentarer, ris eller ros til arrangementet, så skriv gerne til os. Vi ses forhåbenligt til næste Faglig Fredag. Der kommer en invitation ud en måneds tid inden. Indtil da, tak for et godt år og...

Glædelig jul og godt nytår

Summary
Event
Java SE - Java Standard Edition 9 - Foundation
Location
Lund&Bendsen A/S, Naverland 2, 15.sal,Glostrup,-2600
Starting on
24/06/2019
Ending on
27/06/2019
Description
Kurset giver en solid introduktion til Java. Fokus er på selve Java-sproget, og kun de mest fundamentale programbiblioteker gennemgås. Gennem teori og praktiske øvelser opbygges en god forståelse for objektorienteret design. Efter kurset vil kursisterne være i stand til at forstå og skrive objektorienteret Java-kode i Java 9.
Offer Price
DKK 18.800,00

About the Author -

Søren Low