AWS kursus - Foundation

Vi tilbyder nu et AWS kursus! Amazon Web Services blev skabt af Amazon, da de i 2003 gentænkte infrastrukturen der skulle løfte retail delen af Amazon - amazon.com. De mente at de kunne skabe en fuldautomatisk standardiseret infrastruktur baseret på services. Det blev så til det AWS, som vi kender i dag.

Den første offentlige service var SQS ( Simple Queue Service ) som blev tilgængelig i 2004, men først i 2006 blev Amazon Web Services for alvor åbnet for alle.
I dag er Amazon Web Services med en stor margin den største cloud udbyder og kan tilbyde flere services end andre cloud udbyderer. Det sagt så har hver cloud udbyder deres egne forcer.

Perspektivet i at bruge AWS ( eller en anden cloud udbyder ) er at undgå selv at skulle bekymre sig om ( investere, opbygge, vedligeholde og have kompetencer i ) den fysiske infrastruktur. Dertil kommer enkeltheden i at erhverve, styre og konfigurere infrastrukturen.

Personligt kan jeg godt lide den åbne tilgang Amazon Web Services har til platformen. Der findes API til det meste og flere af deres ting er lagt Open Source.

Dette AWS Kursus er for udviklere og driftsfolk, der er nysgerrige på, hvad AWS er, eller overvejer at benytte AWS platformen til at understøtte deres arbejde.

Der er ingen forudsætninger for deltagelse, men det vil i nogle tilfælde være en fordel at kende lidt til linux, netværk og infrastruktur.

Læs mere om Amazon Web Services her. Se kursusbeskrivelsen her.

Nikolaj Ougaard

Nikolaj er IT-arkitekt og Java-specialist. Nikolaj har bl.a. udviklet Continuous Delivery løsninger baseret på AWS teknologier, Docker og Jenkins. Ved siden af udvikler Nikolaj mobile spil på Google's Android platform. Derudover er Nikolaj ligeledes en erfaren underviser. 

Nikolajs spidskompetencer er AWS, Java SE, Java EE, HTML5, Angular, Docker, Google Android, OpenGL ES, IntelliJ, Jenkins, Maven og Git.

About the Author -

Nikolaj Ougaard